Människor slarvar med sorteringen av sopor

Allt oftare blir jag förvånad över hur lite ansvar folk tar för källsortering av sina sopor. Flertalet gånger har människor i min närhet kastat skräp utan att över huvud taget reflektera över avfall och sortering. Senast var det två kamrater till mig som fortfarande hade sopnedkast i sin lägenhet. Vad jag kunde se källsorterade de inte mycket. Möjligen glas och plåt.

När jag påpekade att de fortfarande hade sopnedkast fick jag svaret att det är ju så himla skönt! Bara att kasta skräpet…

När man själv funderar mycket på sådana här saker och försöker att ta så mycket ansvar som möjligt blir man väldigt förvånad. För det första är det förvånande att 2 människor, runt 30 år, inte försöker att göra så rätt som möjligt i denna frågan. Det är ju väldigt enkelt! För det andra tycker jag det är konstigt att det fortfarande FINNS hus med sopnedkast år 2012…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *