Cykla mer med en lådcykel

Det man kan göra som enskild individ när det gäller miljömedvetenhet och miljötänk är några enkla saker. Förutom att sopsortera, äta mer vegetariskt, inte slänga mat, undvika att flyga (m.m.) är att åka buss, promenera och cykla. Med detta i åtanke har jag precis skaffat mig en ny cykel.

Det är en s.k. lådcykel. Där jag bor, i Göteborg, är dom i stort sett obefintliga men de säljs på lite olika ställen runt om i landet. Lådcyklar har ofta två hjul fram och ett bak. Det finns många olika varianter men jag köpte en nihola. Fick beställa den från Malmö. Nihola tillverkas i Danmark och där är det vanligt med lådcyklar. Även i Malmö är de relativt vanliga.

Cykeln är oerhört stabil och man kan köra upp till 100 kg i ”lådan”. Det finns en bänk med säkerhetsbälte till mitt lilla barn och man kan utan problem ta cykeln och ”storhandla”. Den är lätt för att vara en lådcykel och den är väldigt lättstyrd. Många lådcyklar är tunga att svänga då man styr hela korgen men på denna cykeln fungerar styrningen lite som på en bil vilket innebär att hjulen svänger men korgen inte rör sig. Jag hoppas att jag nu kommer starta en ny trend i Göteborg och att några cykelaffärer börjar att sälja lådcyklar och gärna just niholas lådcykel…
Test av lådcykel

Än så länge är jag väldigt nöjd med min cykel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *