El till lådcykel, Nihola

Försökte ju få till en elektrifiering av min Nihola, lådcykel. Tänkte jag skulle göra det själv  men det blev för jobbigt. Till slut hittade jag en kille i Göteborg som kunde göra det till ett bra pris. Det var Johan Östaneng på ELCYKELBUTIKEN i Göteborg som gjorde det. Bra pris och snabbt och snyggt installerat.

Lite specifikationer (om man vill veta).

Min Nihola har utrustats med en elassist från Sunstar ibike (Sunstar s03+). Det är en Vevlagermotor med ståldrev för hög belastning.

Sammanfattning

Hur bra som helst. Har inte prövat hur långt jag kommer ännu men elen skall nog räcka en bra bit:-)

 

3 svar på ”El till lådcykel, Nihola”

  1. Så här ett bra tag efter installationen av min elmotor på min lådcykel kan jag säga att det fortfarande funkar bra. Det finns ju mycket backar i Göteborg och med 2 barn på ca 15 kg styck kan det vara på gränsen att jag orkar upp för backarna. Så här i efterhand skulle jag kanske satsat på en lite kraftigare motor. Jag skulle välja ett större batteri om det fanns.

    Cykel 20 kg + barn 30 kg + lite packning 5 kg + mina 70 kg kräver lite kraft.

      1. Förlåt sent svar. Om jag minns rätt så kostade det ca 14 000 kr. Detta var ju dock några år sedan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *